У міжнародному пункті пропуску «Тиса» чопські інспектори під час митного контролю автобетономішалки марки DAF виявили подвійний пакет документів із заниженою вартістю: з 322 тисяч до 102 тисяч гривень.
Хитруни «запустили» в хід стару, як світ, схему: угорським митникам декларують одну ціну, а нашим іншу. На цьому й «погоріли». З Італії на адресу однієї з луцьких фірм водієм-українцем завозився вантажний автомобіль (автобетономішалка) з італійськими транзитними номерами вартістю 10 200 євро — це «ощадливий», але невдалий варіант. Продавцем було вказано англійське підприємство. Однак під час перевірки сумки водія, митники виявили інший пакет документів з рахунком-фактурою на цей транспортний засіб, але вже з іншою ціною — 32 000 євро. Згідно уже з цим офіційним папером продавцем-відправником виступала італійська фірма, а покупцем-отримувачем — мешканка Києва.
Тож за надання Чопській митниці неправдивих даних щодо відправника, отримувача та вартості транспортного засобу стосовно нашого «забудькуватого» водія-співвітчизника складено протокол про порушення митного законодавства. А це передбачає 100-відсоткове накладення штрафу (в залежності від вартості предмета правопорушення) та конфіскацію транспортного засобу.
Автобетономішалка 2006 року випуску вилучена до рішення суду, повідомила «Голосу України» прес-секретар Чопської митниці Вікторія Сенгетовська.