Учора перед будівлею Апеляційного суду в Харкові, де триває засідання у справі про діяльність корпорації «Єдині енергетичні системи України» в 1997—1998 роках, виник конфлікт між прихильниками та супротивниками Юлії Тимошенко. У бійці взяло участь майже два десятки молодих людей. За попередніми даними, причиною стали надмірні емоції, що вирують у протиборчих таборах. А загалом на площі перед судом зібралося, за даними міліції, близько 3 тисяч осіб.

Що стосується самого судового процесу, то Київський районний суд Харкова переніс чергове засідання з розгляду другої кримінальної справи опального прем’єра на 23 липня. Відповідне рішення зачитав суддя Костянтин Садовський. У свою чергу, захисник Сергій Власенко подав чергове прохання про скасування судово-медичної експертизи про стан здоров’я Юлії Тимошенко і припинення розгляду справи до повного видужання його підзахисної. Суддя у задоволенні цього клопотання відмовив.

Відомо також, що і Юлія Тимошенко подала заяву, в якій відмовляється від огляду судово-медичними експертами. Тому судово-медична експертиза, відповідно до вимог закону, проводиться методом вивчення експертами наявних у їхньому розпорядженні медичних висновків. Напередодні останнього засідання суду експерти попросили додатковий час для надання суду остаточного комісійного висновку.

У зв’язку з цим необхідно, напевно, сказати й те, що німецькі лікарі неодноразово заявляли останнім часом, що стан здоров’я їхньої пацієнтки значно покращився. А вітчизняні медики дивуються, чому їхні імениті колеги не можуть поставити на ноги не менш імениту пацієнтку протягом такого тривалого часу. Відомо, що остеохондрозом, хребетними грижами страждає щонайменше половина дорослого населення України, але вони якось примудряються вести нормальний спосіб життя.