У медичних закладах Дніпропетровщини більше ніж утричі збільшили видатки на харчі та ліки для ветеранів війни. Торік виділили 9,6 мільйона гривень, нині — 30,3 мільйона. Таким чином, для цієї категорії громадян один день у лікарні коштує сьогодні 75 гривень (40 гривень — медикаменти, 35 — харчування).
Начальник ГУ охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург повідомила, що цього року на базі Дніпродзержинської міської лікарні №5 створили госпіталь на 80 ліжок для лікування людей похилого віку. На Дніпропетровщині функціонують ще два обласні госпіталі для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни на 210 і 40 місць.
Загалом у спецзакладах області щороку можна обслуговувати понад 27 тисяч осіб. Станом на липень стаціонарне лікування отримали більше дев’яти тисяч пацієнтів. 1375 ветеранів оздоровилися в санаторно-курортних закладах. Також літнім людям видають пільгові рецепти, зубні та слухові протези, штучні кришталики та кардіостимулятори. Усе це фінансується з обласного бюджету.