До Дня Незалежності побачить світ серія фільмів-програм про 7 природних чудес України. Протягом травня—липня творча команда на чолі зі сценаристом Лук’яном Сельським, режисером Ольгою Крайник, продюсером Вікторією Тимчук та колективом операторів каналу «ТВі» відзняли 10 програм про сімох переможців та трьох спецномінантів акції «7 природних чудес України». Незмінним автором ідеї та ведучим програми залишається голова оргкомітету акції «7 чудес України», відомий політичний та громадський діяч Микола Томенко (на знімку).

Минулого року, поки тривало голосування за переможців останньої акції, знімальна група програми завітала в кожен замок, фортецю і палац, що брав участь у фінальному голосуванні. Результатом цих візитів став надзвичайно цікавий та пізнавальний цикл програм «7 чудес України», які восени з великим успіхом транслював канал «ТВі». Серія програм про найкрасивіші замки, фортеці та палаци України отримала масу позитивних відгуків глядачів і критиків, та, окрім «ТВі», транслювалася на телеканалах «Рада» і «Ера». До того ж 20 фільмів про фіналістів акції «7 чудес України: замки, палаци, фортеці» вийшли на DVD-дисках, і їх було передано в українські школи.

Такий успіх спонукав творчий колектив програми приступити до втілення у телевізійний продукт ще одного етапу акції — «7 природних чудес України». Нагадаємо, що переможцями в цій номінації стали біосферний заповідник «Асканія-Нова», регіонально-ландшафтний парк «Гранітно-степове Побужжя», Дністровський каньйон, Мармурова печера, Національний природний парк «Подільські Товтри», озера Світязь та Синевир.

Як повідомили в прес-службі Миколи Томенка, ініціатори ідеї прагнуть не тільки продемонструвати як мало відомі, так і популярні місця, що здобули звання природних чудес України, а й через розповідь про них спонукати наших громадян до активного відпочинку. «Це пропаганда не тільки природної краси в Україні, а й туризму, активного та здорового способу життя», — наголосив М. Томенко. «Тому в кожній програмі ми намагалися максимально підказати та показати українським глядачам, що в Україні є чудові можливості для туристичного і активного відпочинку», — додав він.

Саме тому автори в кожному фільмі, окрім розповіді про об’єкт, його історію та красу, намагалася показати і його туристично-відпочинкові можливості. Зокрема, глядачі дізнаються, як можна покататися на квадроциклах єдиною в Європі пустелею — Олешківськими пісками, що на Херсонщині, або як здійснити рафтинг Південним Бугом, пропливти Дністром на човнах чи захопитися дайвінгом в унікальній Балаклавській бухті...

Отже, з 25 серпня і протягом вересня та жовтня кожного суботнього вечора канал «ТВі» розповідатиме про одне з семи природних чудес України. Першим на глядачів чекає спецномінант акції — Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент.

Вл. інф.

Фото надане прес-службою Миколи ТОМЕНКА.