Майже 80 медиків з Тернополя, Вінницької, Київської, Сумської та Харківської областей протягом трьох днів проходили перепідготовку на базі навчально-оздоровчого комплексу «Червона калина» Тернопільського медуніверситету. Навчання організували громадська організація «Білі берети» та облдержадміністрація. Заняття відбувалися на імітованому полі бою: над головами медиків літали кулі, вибухали спецзасоби... За сценарієм бойовий загін потрапив у засідку, було багато поранених.

За словами лікаря-інструктора Юрія Свідерського, який вже побував на фронті, для надання допомоги на полі бою часу мало, тому потрібно діяти злагоджено і швидко. Все має бути відпрацьовано до автоматизму.
— Головна ідея нашого вишколу полягає в тому, щоб лікарі донесли і передали навички надання першої домедичної допомоги усім, хто перебуває на полі бою або збирається туди, — каже завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини Арсен Гудима. — Навчання відбувалися за протоколом, розробленим медиками НАТО.
А заступник голови облдержадміністрації Леонід Бицюра переконаний, що навичками тактичної медицини в екстремальних умовах повинні володіти усі громадяни України.
Під час вишколу.
Фото надане прес-службою Тернопільського медуніверситету.