Цікаво, що прізвище цієї людини дивним чином відповідає його художній манері. Володимир Цвєтной свої картини пише яскравими фарбами. Причому незалежно від сюжету та настрою. У Сєверодонецьку художник живе вже понад сорок років, і його персональна виставка організовується тут уже усімнадцяте. Готуючись до неї, Володимир хотів показати, що мистецтво йде в ногу з часом, тому в його картинах знайшли відображення і події на Майдані, і те, як художник бачить нинішню Україну, і його філософські погляди.

— Хоч би що там казали, але мистецтво все-таки не може бути поза політикою, — говорить Володимир Цвєтной. — Свою картину «Між минулим і майбутнім», наприклад, я написав ще 1997 року. Минуло стільки років, а вона актуальна і сьогодні.
Сюжет картини «Майдан у душі моїй» народився в художника відразу ж після того, як «Беркут» розігнав студентів у Києві. Інформації зібралося достатньо, та сюжет ніяк не хотів складатися. Потрібен був головний образ, фігура, що привертає увагу своєю значущістю. Коли Володимир побачив світлини, зроблені під час скинення монумента Леніну в Києві, він зрозумів, що йому потрібно. На тлі вогню, автобуса, що згорів, людських тіл, крові та святого лику Богородиці виникла велична фігура літнього козака. Помахом руки він зупиняє кровопролиття і відроджує життя... Політичний підтекст має ще одна картина Цвєтного — «Гонка». Україна тут зображена тендітною дівчиною в національному костюмі, крізь яку мчать коні. Чи утримається вона на ногах, чи вистоїть від невтримного напору руйнівних сил? На це запитання художник пропонує відповісти своїм шанувальникам. А їх багато. Картини Володимира Цвєтного перебувають у приватних колекціях вітчизняних і закордонних любителів живопису.
На знімку: Володимир Цвєтной і його картини.
Фото автора.