Міськвиконком Херсонського обласного центру вирішив створити Єдиний реєстр водіїв і кондукторів пасажирського транспорту загального користування. Журналісти цей реєстр вже охрестили «чорним списком». І для цього є вагомі підстави.
Міське управління транспорту та зв’язку буде вносити сюди не лише біографічні факти та відомості про професійний стаж водіїв, а й інформацію про скоєні ними ДТП, підтверджені скарги на грубість або інші порушення з боку пасажирів, а також вихід на маршрут без медичного огляду або на несправному автобусі. Доступ до «чорного списку» буде відкритий для всіх фірм-перевізників, тому якщо несумлінний водій звільниться з одного такого підприємства, то в інше після звірення з реєстром його просто не візьмуть: зайві неприємності нікому не потрібні.
Жителі ініціативу влади обласного центру тільки вітають і сподіваються, що в районах теж з’являться «чорні списки». Пасажирам давно набридло розплачуватися здоров’ям, а то й життями за безладність шоферів та поганий технічний стан громадського транспорту. Як-не-як, тільки з початку нинішнього року з дев’ятнадцяти ДТП за участі пасажирських автобусів десять трапилось саме з вини їх водіїв. Причому в аваріях дві людини загинуло, і ще п’ятнадцять отримали травми, підкреслюють в управлінні ДАІ.