Микола Томенко вимагає від парламентської більшості якнайшвидше розглянути його заяву про відставку з посади заступника Голови Верховної Ради. Про це він заявив під час брифінгу. «Я передав більшості моє наполегливе прохання сьогодні розглянути це питання, оскільки вважаю, що не маю бути заручником ігор всередині влади. Моя позиція не змінилася, оскільки не змінилося ставлення влади і більшості до Закону «Про засади державної мовної політики», — зазначив народний обранець.

М. Томенко підкреслив, що голосування за мовний законопроект і всі подальші події ще раз підтвердили: в Україні більше немає Верховної Ради, а депутати парламентської більшості своїми діями легалізують цей політичний режим.
Народний депутат повідомив, що зареєстрував проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про прийняття за основу та в цілому Закону «Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 року». Цим законом, за його словами, виділяється мільярд гривень на короткофокусні камери, які можуть знімати на відстані до двох метрів. Тобто можна буде побачити, хто зайшов на дільницю, але зафіксувати перебіг виборчої кампанії такими камерами неможливо, оскільки, згідно із законом, мінімальна площа приміщення виборчої дільниці — 50 квадратних метрів, а максимальна — 90. Також він звернув увагу на те, що закон не передбачає обов’язкової зйомки підрахунку голосів.