У Донецьку врочисто відсвяткували 80-річчя утворення області. До шахтарської столиці з’їхалися делегації міст-побратимів, регіонів-партнерів, представники земляцтв донбасівців із Києва, Москви, Санкт-Петербурга. Святкування відбулося в Центрі слов’янської культури ПрАТ «Донецьксталь». Центр та парк навколо нього відкрили після реконструкції в день ювілею.
Оновлений парк із дитячими майданчиками оглянув Президент Віктор Янукович, який прибув до Донецька. Голова держави взяв участь в урочистому погашенні випущеного до цього ювілею поштового конверта та вручив державні нагороди групі видатних мешканців та уродженців області.
«Донеччина посідає чільне місце в сучасній Україні. Це — локомотив економіки всієї країни, її промислове серце. Тут живе кожен десятий мешканець України, але дає цей край понад 20 відсотків всієї продукції, яка виробляється в країні», — зазначив Віктор Янукович, виступаючи на врочистому засіданні з нагоди ювілею.
Голова держави нагадав, що свого часу індустрія краю розвивалася завдяки підприємцям та інвестиціям із-за кордону. Тому, на думку Президента, необхідно й сьогодні «створити нормальні умови роботи, викорінити штучні перешкоди, які, як павутиння, обплутали всі шляхи інвесторів до України».