Прийміть найщиріші вітання з нагоди Міжнародного дня кооперації.
Кооперативний рух, що є унікальним феноменом людської культури та інституту громадянського суспільства, відіграє важливу роль в економіці переважної більшості країн. Зародившись два століття тому, він продовжує наочно засвідчувати свою життєдайність і потужне творче начало, гуртуючи людей на поєднанні особистих, колективних та суспільних інтересів, активізуючи підприємницьку ініціативу, допомагаючи становленню багатоукладності та ефективності національних економік. Сьогодні одна з найбільших неурядових організацій світу — Міжнародний кооперативний альянс — налічує в своїх лавах близько мільярда кооператорів з майже ста країн.
Національний кооперативний рух прагне якомога повніше використовувати ринкові методи роботи та власний економічний потенціал для здійснення масштабних суспільних перетворень в Україні та піднесення добробуту співвітчизників.
Зі свого боку, Верховна Рада України й далі робитиме все для найповнішого законодавчого забезпечення розвитку кооперативної моделі господарювання, посилення її ролі у здійсненні економічних та соціальних перетворень.
У цей знаменний день зичу всім вам миру, добра, благополуччя, успіхів у справі задоволення соціальних, економічних та культурних потреб народу України.
Володимир ЛИТВИН, Голова Верховної Ради України.