Баскетбол. Міжнародна федерація баскетболу в листі до Федерації баскетболу України спростувала інформацію про те, що вона не заперечує проти участі кримських клубів у чемпіонаті Росії.

«Після того як деякі ЗМІ в останні дні стверджували, що FIBA дозволила кримським клубам приєднатися до чемпіонату Росії, ми хочемо повідомити і підтвердити вам, що це не відповідає дійсності, і що ми не знаємо, звідки походять такі відомості», — йдеться в листі.

«Як ви знаєте, протягом останніх місяців 2014 року російські баскетбольні чиновники, а також представники державних органів, відповідальних за спорт, відвідали FIBA, щоб обговорити це питання», — йдеться далі.

Також в організації зазначили, що FIBA не може приймати такі рішення, рішення має бути спільно обговорено між російською та українською Федераціями баскетболу.

«FIBA запропонувала свою допомогу в цьому питанні й зазначила, що зустріч може відбутися в штаб-квартирі FIBA», — написали в листі до ФБУ.

«FIBA не приймала жодної іншої позиції з цього питання, але залишається у вашому розпорядженні, щоб організувати зазначену зустріч, яка була б прийнятною для обох сторін», — додається у повідомленні.

***

 Регулярний чемпіонат країни. Суперліга. «Одеса» — «Черкаські Мавпи». 89:90 (28:22, 22:32, 14:10, 25:26).

*** 

Попереду вирішальна стадія розіграшу Кубка України. У столичному Палаці спорту відбудеться «Фінал чотирьох».

6 березня. Півфінали. 18.00. «Київ» — «Дніпро» (Дніпропетровськ). 20.30. «Хімік» (Южне) — «Будівельник» (Київ). 

7 березня. 19.00. Фінал.