Хоча зовні парламент працює начебто в звичайному режимі — приймає закони, однак ситуація із заявою Голови Верховної Ради залишається невизначеною.
Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов під час  брифінгу сказав, що більшість готова домовлятися з В. Литвином. Парламентарій ще раз відзначив, що жодних порушень Регламенту під час голосування за мовний законопроект не було. А голосування за зміни до Регламенту, якими було змінено процедуру обрання Голови Верховної Ради, зауважив О. Єфремов, пов’язане не з останніми політичними подіями (оскільки цей законопроект було зареєстровано вже давно), а з оптимізацією роботи майбутньої Верховної Ради — щоб меншість не диктувала умови більшості, а коаліція могла приймати рішення стосовно обрання глави парламенту і без домовленості з усіма фракціями та без обов’язкової участі в голосуванні двох третин депутатського корпусу. «Це більше пов’язано з конструюванням роботи наступного парламенту, а не з тими подіями, які відбуваються сьогодні», — сказав політик.
«Заява Литвина емоційна і, зі свого боку, намагатимуся зробити все можливе для того, щоб переговорити з Володимиром Михайловичем і знайти конструктив у наших взаємовідносинах, — додав О. Єфремов. — У нас немає тих питань, які нас розділяють, ми повинні діяти згідно із законом, і заяви, які було зроблено, поквапні. Тим паче, що в статті 94 Конституції Голова Верховної Ради підписує і негайно передає Президенту на підписання закон. А якихось норм, які давали б право главі парламенту не підписувати закон, проголосований у сесійній залі, немає. Щоправда, немає і покарання за те, що він не підписує закон». На запитання: «Що ж робитиме більшість, якщо В. Литвин не підпише мовний закон?» лідер регіоналів відповів: «У такому випадку буде судова процедура». І нагадав, що, за Регламентом, Голова Верховної Ради має підписати закон упродовж п’яти днів.
Водночас у парламентських кулуарах жваво обговорюють тему, що після відставки В. Литвина Головою Верховної Ради може бути обрано... Івана Плюща, котрий уже двічі обіймав цю посаду.   Втім, сам Іван Плющ наразі заявив журналістам, що жодних пропозицій до нього поки що не надходило. 
У свою чергу, депутат-регіонал Владислав Забарський, котрий був автором законопроекту про зміни до Регламенту Верховної Ради, якими було змінено процедуру обрання глави, висловив думку, що до завершення нинішньої сесії питання про обрання Голови Верховної Ради (як і про його відставку) не розглядатиметься. «Ми не чіпатимемо питання голови. Це технічно буде неможливо зробити до кінця сесії», — сказав депутат.
«Ми не обговорювали на фракції жодної кандидатури на посаду Голови Верховної Ради, — запевнив і лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. — Ми не вважаємо на сьогодні, що  це необхідно робити, бо глибоко переконані, що з Володимиром Михайловичем будемо працювати і зрештою знайдемо конструктив у наших відносинах».
Регіонали запевняють: питання про можливість дострокового розпуску парламенту на офіційному рівні наразі не розглядається, про що заявив і Президент. І стверджують: якщо Верховна Рада працюватиме стабільно, не виникне і підстав для її розпуску. Закони приймаються понад 260 голосами — отже, робота парламенту стабільна, вважають у більшості. Але водночас готові й піти на дострокові парламентські вибори, якщо політичні карти ляжуть так.