У Верховній Раді презентовано проект створення школи для виховання молодих професіоналів у сфері політики та дипломатії нової формації (Cіvіl and Polіtіcal School (CAPS). Це освітня ініціатива грузинських урядовців-реформаторів, яку підтримали українські депутати.
Голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич так охарактеризувала потребу створення школи: «Наступним кроком Революції Гідності є революція кадрів. І коли Україна так потребує реформ, сьогодні всі відчувають, як бракує кваліфікованих управлінських кадрів».
Проект започаткувала Хате Деканоїдзе, одна з когорти грузинських реформаторів, котра була ректором Політичної академії та міністром освіти та науки Грузії. «В України та Грузії спільний ворог — минуле, і, я впевнена, — спільне світле майбутнє, — сказала Х. Деканоїдзе. — Україна пройшла через схожі проблеми: 20 відсотків території Грузії нині окуповано. Грузини готові поділитися своїм досвідом реформування та протистояння агресору».
У школі викладатимуть та обмінюватимуться досвідом не лише грузинські реформатори, а й європейські політики та громадські діячі, експерти. За словами Л. Гриневич, до освітніх програм школи можуть долучитися народні депутати, їхні помічники, громадські діячі, всі небайдужі люди, які хочуть бути достатньо підготовлені для здійснення справжніх реформ і прийняття управлінських рішень.