Яскраве купальське дійство обіцяють 6—8 липня на відкритті туристичного комплексу «Услад». Його назвали на честь слов’янського бога веселощів, гулянь і насолоди. Услад — це вірний супутник Лади, покровитель мистецтв, прекрасний юнак у вінку. Учасникам відкриття обіцяють атракціони в етностилі — альтернативу звичному відпочинку.

Туристичний комплекс розташувався на мальовничому дністровському узбережжі, увібравши культурні традиції від давніх часів до сьогодення. На території «Усладу» відбудеться фестиваль скульптур «PETRAMANІA: купальське коло». Митці з усієї України покажуть майстерність у роботі з каменем і деревом. Відвідувачі визначать найкращі скульптури, які доповнять ландшафтний дизайн комплексу. Також ремісники даватимуть майстер-класи. Гості зможуть виліпити глиняні вироби, виготовити ляльки-мотанки, сплести купальські вінки, помалювати на склі та виплести щось із бісера. Будуть і активні ігри, зокрема купальський квест «Магічний цвіт папороті» (пошук за мапою). Увечері біля багаття відтворять купальський обряд. Етно-дискотеку влаштує Олег Скрипка.
Наступного дня шеф-кухар дійства Олег Вощинський планує встановити рекорд України, приготувавши 2000 літрів традиційної української страви — кулешу. «Голодним не залишиться жоден відвідувач», — обіцяє пан Олег. Гастрономічну тему доповнять уроки «Майстерні сомельє». Гурманів навчать правильно підбирати та дегустувати вина.
Подбали і про малечу: організують конкурси малюнків, футбольні змагання, бульбашковий фест та брейн-ринг «Кмітливчик». Гуляння триватимуть три дні. Працівник корпорації «Сварог Вест Груп», яка збудувала «Услад» у селі Ломачинці Сокирянського району Чернівецької області, та співробітниця фонду «Зміцнення громад» Марина Ложкіна кажуть, що цей купальський уїк-енд — нова пропозиція родинного дозвілля та активного відпочинку на Дністрі.