Підлітки в Закарпатській області скоїли за першу половину року 237 злочинів. Це на 23 більше ніж за аналогічний період торік. Неповнолітні — поодинці та групами — дедалі частіше беруть участь у тяжких та особливо тяжких злодіяннях. Старший прокурор прокуратури області з питань захисту прав дітей Наталія Кузан констатує, що в деяких районах дитяча злочинність збільшилась у кілька разів (Виноградівський район — +300%, Міжгірський — +166,7%).

Утім, у Мукачевому, Перечинському, Ужгородському, Мукачівському, Рахівському районах правопорушень поменшало. Міліціянти підрахували, що на третину скоротилася кількість «дитячих» злочинів у стані алкогольного сп’яніння та майже на 15 відсотків — рецидивів. Правоохоронці вважають, що підлітків штовхають на скоєння злочинів сімейні проблеми, відсутність контролю (не всі діти відвідують школу), мода на цигарки та алкоголь.
Прокуратура дала доручення підпорядкованим прокурорам вивчити ситуацію. За неналежне виконання роботи до відповідальності вже притягнули 50 чиновників. І це лише за першу половину року...