Херсонщина б’є рекорди за кількістю корупційних скандалів та сумами хабарів для чиновників. Після отримання головою обласного Апеляційного суду 100 тисяч доларів незаконної винагороди від підприємця і затримання за хабар у 10 тисяч доларів та 20 тисяч гривень заступника начальника податкової інспекції Херсона маємо чергову кримінальну справу за безпосередньою участю високопосадовця Бериславської райдержадміністрації та його сина — оперуповноваженого Скадовського міжрайонного відділу регіонального управління Служби безпеки України, котрий якраз і спеціалізувався на боротьбі з економічною злочинністю. На двох метикуваті батько з сином отримали 850 тисяч доларів (!).

Обов’язки між членами впливової родини били чітко розподілені. Чиновник Бериславської РДА провів переговори про передачу у власність торговій компанії 21 гектара землі на узбережжі Дніпра біля села Козацького і домовився про розмір «подяки». Син- оперативник у тому ж таки Бериславі отримав заповітний чемоданчик із грішми (у перерахунку в національну валюту — близько 7 мільйонів гривень) і намагався втекти з готівкою на своєму автомобілі. Йому навіть вдалося вирватися за місто, однак вже у полі його наздогнали та затримали співробітники ГУБОЗ МВС та Генпрокуратури.
Обидва учасники оборудки відповідатимуть за статтею 368 КК України — «отримання хабара в особливо великих розмірах особою, котра займає особливо відповідальну посаду» (від 8 до 12 років позбавлення волі).