Власники херсонських перукарень, салонів краси й ательє з пошиття жіночого одягу навіть у кризу не рвалися знижувати ціни, тому що розраховували, що наші жінки за будь-яких обставин не відмовляться від манікюру, педикюру, модних зачісок і обновок. У дечому бізнесмени виявилися правими: південні красуні як і раніше радують себе й тих, хто поряд, новими сукнями та вишуканими зачісками. От тільки прибутки місцевої сфери послуг від цього не збільшилися, тому що на додаток до чарівності херсонські дами виявили ще й неабиякий розум і практичність, замість відвідування ательє й перукарень почали організовувати такі собі жіночі клуби взаємодопомоги. Справа виявилася нехитрою: серед знайомих будь-якої представниці слабкої статі неодмінно відшукається хоча б одна майстриня-закрійниця та швачка й фахівець із зачісок. А далі всього-на-всього потрібно вміти домовитися про простий обмін послугами.
— Наша компанія вже майже рік, як відмовилася від відвідування перукарень і швейних ательє: навіщо витрачатися, якщо на допомогу завжди прийдуть подруги. У нас «у стратегічному резерві» є вчителька, що підробляє шиттям, і мама-домогосподарка, яка у сфері жіночих зачісок справжній віртуоз — вона колись у престижному салоні краси працювала, але народила друге маля, і звільнилася. Якщо потрібна «парадна» зачіска або обновка для походу в гості, купуєш тканину або береш набір косметики, і їдеш до свого майстра, яка все зробить безкоштовно. Але не подумайте, що це все «за гарні очі»: ми підраховуємо, скільки часу йде на ту чи іншу роботу, і надаємо відповідні послуги, — розповідає член «товариства взаємодопомоги», заступник директора маленької приватної фірми в Херсоні Галина Баженко. — Я, наприклад, особливими талантами в галузі шиття або манікюру не відзначаюся, та в чоловіка є машина, і він відвозить на ній сина швачки в школу. Йому це неважко, тому що школа знаходиться по дорозі до роботи, зате з подругою я розраховуюсь. Все чесно, вигідно й справедливо, і такий обмін у Херсоні вже давно не новинка: тільки я знаю щонайменше три неформальних жіночих клуби.
Варто відмітити, що херсонські красуні нічого сенсаційного в цьому плані не вигадали. Просто вони інтуїтивно знайшли таке ж рішення споконвічної життєвої проблеми побутової економії, до якого ще кілька років тому прийшли практичні дружини й матері родин в Англії та США.