У Криму ведеться активна робота з підготовки до виборів і висування кандидатів у народні депутати, хоча до офіційного старту виборчої кампанії ще далеко.

На відкритих партзборах місцевих організацій Партії регіонів на тре-

тьому та четвертому округах Сімферополя була прийнята одностайна ухвала — рекомендувати Всеукраїнському з’їзду партії висунути міністра освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим Віталіну Дзоз кандидатом у народні депутати (по одномандатному виборчому округу №1 міста Сімферополя). Крім того, міська організація Партії регіонів має намір підтримати й кандидатуру Олександра Баталіна (керівник заводу «Фіолент») по мажоритарному округу №2.

Як повідомив представник Партії регіонів міський голова Сімферополя Віктор Агєєв, міська організація підтримуватиме обидві кандидатури — і Баталіна, і Дзоз, яких «знають і справді поважають жителі міста й півострова». Кажуть, що міністр освіти і науки, молоді та спорту зуміла «влитися» в нову команду й перебуває на хорошому рахунку в прем’єра Могильова. У свою чергу Баталін — керівник великого промислового підприємства, працівники якого навряд чи голосуватимуть за когось іншого.

Слідом за Дзоз і Баталіним до парламенту можуть потрапити ще кілька кримчан. Так, первинні організації Партії регіонів Судака та Сімеїза (Велика Ялта) рекомендували для висування чинного народного депутата Бориса Дейча та міністра регіонального розвитку АРК, колишнього міського голову Ялти Сергія Брайка. Кандидатура першого також не викликає великого подиву — екс-глава парламенту автономії Борис Дейч має тут колосальний вплив.

Показово, що хоча глава уряду АРК Анатолій Могильов і стверджував, що ніякого попереднього списку кандидатів у народні депутати не існує, в Інтернеті давно гуляє перелік імен майбутніх народних обранців. І ця версія почасти збігається з реальною.

Логіка, тут, мабуть, така: кримчани голосуватимуть за тих, кого знають і кому довіряють. Утім, ще невідомо, як на цей список подивляться в Києві. Відстояти його буде непросто, і тому цілком можливі його кардинальні зміни. Не виключено, що ближче до виборів у ньому з’являться зовсім інші імена та прізвища.

Роман ЧЕРЬОМУХІИН, Вікторія КРАВЧЕНКО.

Крим.