Об’єднана опозиція робитиме все, щоб відновити справедливість. Про це під час обговорення програми «Справедлива держава. Чесна влада. Гідне життя» заявив народний депутат Андрій Павловський («БЮТ-«Батьківщина»). «Ми намагатимемося побудувати систему розподілу національного багатства в інтересах громадян. Уже напрацьовано певні законопроекти, зокрема, щодо оподаткування офшорних операцій, зменшення навантаження на фонд заробітної плати та встановлення прожиткового мінімуму, який буде на рівні не менш як 2400 гривень. Для порівняння: в Польщі середньомісячна зарплата — 1360 доларів, в Чехії — 1450 доларів», — повідомив він.
Також, за його словами, опозиція намагатиметься відновити справедливість у пенсійному забезпеченні наших людей. Зокрема, буде ліквідовано диспропорції під час визначення розмірів виплат різним категоріям громадян. Пенсії нараховуватимуть за єдиним принципом: 65 відсотків середньомісячної зарплати. Виняток становитимуть лише ті, хто щодня ризикує здоров’ям і життям, виконуючи службові обов’язки. Розмір виплат залежатиме від трудового стажу та заробітку. «Ми зробимо все, щоб громадяни у своїй країні почувалися затишно, а держава була справедлива по відношенню до всіх українців», — наголосив А. Павловський.
Народний депутат Ольга Боднар («БЮТ-«Батьківщина») вважає, що потрібно більше уваги приділити престижу сім’ї. Також треба не забувати про вихователів дитячих садочків. Адже саме вони виховують морально, духовно, культурно наших дітей. Тому необхідно піднімати престиж інституту сім’ї та професії вчителя і вихователя.
Верховна Рада, за її словами, вміє «вибачатися» за помилки шляхом внесення відповідних змін до законів. Тому, переконана вона, в опозиції ще будуть можливості вибачатися перед суспільством і це буде зроблено якісно.