На прилавках тернопільських ринків — гори «вітамінів». Ціни на привозні помідори й огірки реально збила місцева продукція. Селяни південних районів області доставляють їх просто з городу, тож вони завжди свіженькі й смачні. Ціни на помідори в межах 10—15 гривень, огірки — від 3,5 до 5. Капуста також місцева. Були дні, коли вона коштувала 2,5—3 гривні, тепер подорожчала до 4—5. Так щороку: перша хвиля масового завезення схлине, а після цього ціна на ранню капусту піднімається. Господині вже продають молоді бурячки — 
3—4 гривні за в’язочку, моркву — 5—6, молоду картоплю — від 2 до 4 гривень за кілограм. Легенький літній борщик у принципі мав би бути недорогим, якби не сметана. Вона останніми днями суттєво подорожчала: від 20 до 25—30 гривень за літр, молоко — від 5 до 6, домашній сир — від 20 до 24—26 гривень за кілограм. Селяни пояснюють це тим, що в спеку корови дають менше молока. Якщо хочете борщик із м’ясом, то свинячі реберця коштують 34—36 гривень за кілограм, вирізка — 60, яловичина в середньому на 5 гривень дорожча.
Минає пора полуниць, якими славиться Кременецький район. Цей рік не особливо врожайний: весняні заморозки подекуди побили цвіт, чимало ягід зігнили від затяжних дощів, тому нижче 16 гривень за кілограм ціни не опускалися, а під завісу сезону знову піднялися до 20 і більше. Півлітра лісових суниць — 15 гривень, чорниць — 10, чорної смородини —7—8. Черешні переважно привозні, тому ціни «кусаються»: від 20 до 30 гривень за кілограм, дещо дешевші вишні — 15—20. Багато хто їде на ринок із відрами, щоб зробити ягідні заготівлі, але надії не справджуються: попоїсти ще можна, а ось купити 10—15 кілограмів для переробки не кожен може собі дозволити.
 
Тернопільська область.