Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з Послом ФРН в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом із нагоди завершення послом дипломатичної місії в нашій державі. Про це «Голосу України» повідомила прес-служба українського парламенту.
Від імені Верховної Ради і від себе особисто В. Литвин подякував пану послу за успішну роботу в Україні та за значний особистий внесок у справу розбудови українсько-німецьких двосторонніх відносин і побажав подальших успіхів у політичній кар’єрі. «Я вірю, що у Вашій особі ми маємо надійного друга для України», — сказав керівник парламенту.
Сторони відзначили, що міжпарламентське співробітництво між Україною та ФРН розвивається досить динамічно і є однією з важливих форм поглиблення українсько-німецьких відносин. В. Литвин подякував Німецькій Стороні за надання можливості українській молоді брати участь у щорічній міжнародній практиці в Бундестазі та висловився за необхідність забезпечити можливість стажування політично активної німецької молоді у Верховній Раді України.
Пан посол зазначив, що «неохоче залишає Україну», і підкреслив, що «чотири роки роботи тут були надзвичайно насиченими, цікавими». Він наголосив на значимості того, що «важлива для України подія — парламентські вибори — повинні відбутися добре». Нині, на думку Г. Гаймзьота, «в Україні все готове для успішного проведення наступних перегонів».
У цьому контексті В. Литвин наголосив: «Ми зацікавлені в тому, щоб вибори пройшли у відповідності з європейськими стандартами, і очікуємо значну кількість міжнародних спостерігачів». Він додав також, що перегони будуть надзвичайно складними, а центр політичної активності буде в парламенті.