Україна і Польща довели Європі і світу свою спроможність разом реалізовувати грандіозні проекти. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час зустрічі з Маршалком Сенату Республіки Польща Богданом Борусевичем.
«Ми зробили все, щоб відбулося футбольне свято, — цитує слова В. Литвина прес-служба парламенту. — Гостинність, яку виявили Україна та Польща під час чемпіонату, неодмінно слугуватиме створенню позитивного іміджу наших держав». Водночас керівник парламенту пожалкував, що збірні України і Польщі не вийшли у фінал Євро-2012.
Під час зустрічі сторони високо оцінили рівень двосторонньої парламентської співпраці і наголосили на важливості подальшого її розвитку, у тому числі, у рамках міжпарламентських асамблей.
На прохання Б. Борусевича В. Литвин розповів про поточну політичну ситуацію в Україні напередодні виборчої кампанії. Голова Верховної Ради зауважив, що нині важко спрогнозувати результати виборів, зазначивши, що на розстановку сил у парламенті майбутнього скликання істотно вплине мажоритарна складова. В. Литвин висловив думку, що наступний парламент буде складнішим, ніж нинішній, але й відповідальнішим.
У свою чергу, Маршалок Сенату зазначив: «Євросоюз сподівається, що парламентські вибори в Україні відбудуться у демократичний і прозорий спосіб». При цьому він запевнив, що Польща і надалі підтримуватиме євроінтеграційні прагнення України і лобіюватиме її інтереси у ЄС.