Напередодні фіналу на НСК «Олімпійський» відбулася завершальна на Євро-2012 прес-конференція президента УЄФА Мішеля Платіні, на якій побував кореспондент «Голосу України». Керівник європейського футбольного союзу, зокрема, сказав:

— У мене дуже багато почуттів і картин у голові. Польща й Україна організували фантастичний турнір, який був унікальним за своєю атмосферою, і він залишиться у нашій пам’яті. На стадіони в Україні та Польщі прийшла рекордна кількість вболівальників. Чемпіонат залишає велику спадщину у приймаючих країнах. Він став важливою подією для їх соціально-економічного розвитку і пропаганди обох країн у світі.
Я пишаюся Україною і Польщею, котрі показали спроможність прийняти такий турнір. Хочу відзначити величезний ентузіазм українців та поляків. Вони встановили високі стандарти проведення чемпіонату, які іншим буде непросто досягти і перевершити.
Мішель Платіні зазначив також, що у процесі підготовки в УЄФА були певні сумніви щодо спроможності України організувати футбольний турнір: «Але ми вірили у запевнення українського уряду та президента Федерації футболу України Григорія Суркіса...»
Спілкувався з представниками ЗМІ і президент ФФУ. Насамперед він подякував УЄФА за високу довіру.
— Стратегічне рішення європейського футбольного союзу щодо розширення кордонів світового футболу на Схід, — сказав Григорій Суркіс, — стало справді історичним для обох наших країн, надавши надзвичайний імпульс розвитку багатьох сфер суспільного життя. Тривалість фінальної частини Євро-2012 не така вже й велика — менше місяця. Але наслідками оновлення України користуватиметься не одне покоління моїх співвітчизників. Турнір залишає нам сучасну інфраструктуру — розкішні нові аеропорти, залізничні вокзали, дороги, транспорт, готелі.
Хочу подякувати мешканцям усіх приймаючих міст, які самовідданою працею та власною ініціативою створили належні умови для перебування на гостинній українській землі як команд—учасниць турніру, так і сотень тисяч гостей.
Президент ФФУ також зауважив, що Євро-2012 — перший, але не останній привід для того, щоб мільйони туристів відвідали Україну, відкрили для себе її самобутні традиції, історію та культуру.