До кінця нинішньої сесії парламент не голосуватиме за скандальний законопроект про основи державної мовної політики, котрий викликає багато політичних суперечок. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин після погоджувальної ради. Він запевнив, що цей законопроект не може «випадково» з’явитися у порядку денному, чого побоюється опозиція, оскільки до нього внесено більше двох тисяч поправок, над якими нині працює профільний парламентський комітет. «Неочікуваностей не буде — однозначно. Нам треба закінчити сесію на нормальній ноті», — сказав В. Литвин, висловивши думку, що під час розгляду мовного питання депутати припустилися помилки. На його погляд, треба було одразу утворити робочу групу за участю народних депутатів від кожної фракції та фахівців, щоб опрацювати серйозний документ, з огляду на важливість і чутливість теми, з урахуванням досвіду країн-сусідів, зокрема, поляків і росіян. «На цьому пленарному тижні питання не може і не буде розглядатися, — сказав В. Литвин. — По-перше, воно не підготовлене, по-друге, викликає політичні протистояння і суперечки. Цих двох причин достатньо, щоб не розглядати це питання».
Щодо можливості продовження сесії, Голова Верховної Ради повідомив, що внесено проект постанови про продовження роботи Верховної Ради в пленарному режимі, однак він не направляв його на розгляд комітету, оскільки йдеться про колективний орган, то з цього приводу потрібно провести попередню дискусію і діалог у Верховній Раді — для чого необхідно продовжити сесію, які питання пропонуються до розгляду. Водночас 
В. Литвин застеріг від поширення «нервозності й протистояння» в парламенті. На його переконання, немає потреби проводити додаткові засідання парламенту.
Остаточне рішення про скасування депутатської недоторканності до виборів не буде прийнято, — спрогнозував Голова Верховної Ради. Хоча й лунають подібні заклики, однак згідно з рішенням Конституційного Суду, Верховна Рада, яка завершує свою каденцію, не може приймати зміни до Конституції.