Водночас у Партії регіонів вважають, що мовний законопроект може бути розглянуто в парламенті вже нинішнього тижня. Про це заявив на брифінгу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. За його словами, якщо упродовж 30 днів профільний парламентський комітет не розгляне законопроект про основи державної мовної політики, парламент матиме право винести це питання на розгляд сесійної зали й без рішення комітету. І це вже може відбутися нинішнього тижня, оскільки наразі якраз спливає 30-денний термін, відведений за Регламентом для розгляду законопроектів у комітетах.

«Комітет і надалі може затягувати розгляд законопроекту, тим паче, що до нього внесено понад дві тисячі поправок, — сказав О. Єфремов. — Зрозуміло, що ставиться завдання не допустити розгляду цього законопроекту в сесійній залі. Але є регламентна норма, і ми будемо діяти згідно з Регламентом. І якщо протягом 30 днів комітет не розгляне даний законопроект і не прийме якесь рішення з нього, сесія має право в залі розглянути цей документ». Окрім того, депутат додав: якщо не буде підготовлено порівняльну таблицю до другого читання, то законопроект може голосуватися в тій редакції, в якій його прийнято в першому читанні.
Директор департаменту забезпечення взаємодії з Верховною Радою України та регіонами секретаріату Кабміну Іван Ткаленко, Валерій Камчатний, Максим Луцький, Валерій Баранов.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Інші фото з цієї події  шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.