Опозиція голосуватиме за направлення до Конституційного Суду законопроекту про внесення змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності. Про це повідомив на брифінгу заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко. За його словами, Конституційний Суд має розглянути всі проекти конституційних змін щодо недоторканності — і проект парламентської більшості, і внесений ним проект про скасування недоторканності не лише з народних депутатів, а й з Президента та суддів. «Сподіваємося, що врешті-решт ми переконаємося, що недоторканності не повинно бути», — сказав політик.
Микола Томенко також повідомив, що група народних депутатів подала звернення до Голови Верховної Ради з проханням не підписувати законопроект про утворення Земельного банку, на який покладаються фактично всі функції, пов’язані з купівлею-продажем землі, іпотекою тощо. На думку депутатів, цей законопроект було прийнято парламентом з порушенням Регламенту. «Якщо законопроект буде підписано Президентом, у нас буде легалізовано ринок землі — всупереч позиції 80 відсотків громадян України, Конституції та інших приписів, за якими живемо», — вважає М. Томенко.
Законопроект про мови, на думку політика, не може апріорі з’явитися в порядку денному, оскільки з понад двох тисяч поправок у комітеті розглянуто лише близько 200. «Доки комітет не зробить свою роботу, Верховна Рада не може голосувати, — наголосив М. Томенко. — Якщо виникне якась ініціатива — хтось передзвонить чи зі штабу Партії регіонів, чи з Кремля, це апріорі буде неконституційне рішення».