Погоджувальна рада
До розкладу засідань останнього пленарного тижня Верховної Ради за пропозиціями парламентських комітетів і депутатських фракцій включено 163 питання, з них 33 — урядові ініціативи, 8 законопроектів для повторного розгляду з пропозиціями Президента. Зокрема, 5 липня народні обранці мають розглянути проект закону про внесення змін до Конституції України щодо гарантії недоторканності для окремих посадових осіб з урахуванням висновку Конституційного Суду (проект внесено Віктором Януковичем та Олександром Лавриновичем у 2008 році, коли вони були ще народними депутатами). Однак це буде ще не остаточне голосування за скасування недоторканності з депутатів. Законопроект ще буде направлено на висновок до Конституційного Суду.
4 липня відбудуться парламентські слухання «Українська книга: реалії сьогодення та перспективи розвитку вітчизняного книговидавництва та книгорозповсюдження». Закриття сесії заплановано орієнтовно на 12 годину 6 липня, однак Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключив, що можуть надходити пропозиції про продовження роботи сесії. Щоб цього не довелося робити, він закликав плідно попрацювати впродовж останнього пленарного тижня.
ЧАТОК НА 1-Й СТОР.
Фракція КПУ наполягає на розгляді пакета антикризових проектів законів, а також законопроектів про місцеве та регіональне самоврядування, про державну монополію на виробництво та реалізацію алкогольної та тютюнової продукції, про державний контроль за цінами на товари першої необхідності.
Лідер фракції Народної партії Ігор Шаров закликав колег чесно подивитися у вічі один одному — за його словами, ухвалити за тиждень стільки законопроектів нереально, тож потрібно визначитися щодо тих питань, які необхідно розглянути у першочерговому порядку нинішнього пленарного тижня. А решту питань відкласти на наступну сесію.
Вимоги опозиції залишаються незмінними: лідер фракції «БЮТ - «Батьківщина» Андрій Кожем’якін наголосив на потребі приведення у відповідність до європейських стандартів вітчизняного кримінального законодавства. Опозиція вимагала розглянути одним із перших питань у середу, так званий день опозиції, законопроект № 10628 — про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою забезпечення міжнародно-правових зобов’язань України. 
Постійний представник Президента у парламенті Юрій Мірошниченко закликав до кінця сесії розглянути законопроекти щодо свободи мирних зібрань, про благодійництво і благодійні організації, щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел, про внесення змін до Податкового кодексу щодо податку на нерухоме майно, а також низку законопроектів у контексті адміністративної реформи.