Уже незабаром офіційний старт біатлонного сезону. Однак щось не видно серед спортсменів національної збірної одного з найтитулованіших українських біатлоністів (дворазового бронзового призера чемпіонату світу, переможця етапів Кубка світу, дворазового чемпіона Європи, учасника п’яти (!) Олімпіад) 37-річного Андрія Дериземлю (на знімку), який планував провести активно ще сезон. Щоб уникнути чуток і всіляких домислів, сайт Федерації біатлону України звернувся до Андрія по коментарі.

— Ви планували провести в складі української збірної ще один сезон, чи змінилися плани? Чому вас не було на останніх тренуваннях національної команди?
— Справді, я планував ще побігати, маю сили та відповідне налаштування. Але останні події в Україні трохи змінили мої плани. Тепер я тренуюся індивідуально, бо саме це мені підходить більше. Ми обговорювали це питання з керівництвом федерації й дійшли висновку, що ті збори, які проходять наші молоді хлопці, не для мене. Адже я спортсмен віковий і потребую дещо іншої підготовки. У перегонах Кубка світу участі не братиму. Але планую виступити на чемпіонаті України, який відбудеться в грудні в Тисовці. Якщо покажу гарні результати, то цілком можливо, що поїду на чемпіонат Європи.
— А що саме змінилося у вашому житті, що змусило скорегувати плани?
— Знаєте, я за останні місяці багато пережив, думав. Уважаю, що мені вдалося щось зробити для українського спорту, можу ще бігати, є сили. Але в такий складний для моєї країни час прагну зайнятися іншим — громадською роботою. Я почав більше часу приділяти своєму центру допомоги армії, саме робота в ньому тепер стала для мене пріоритетною. Також є кілька проектів, пов’язаних із соціальною допомогою, які потрібно нині втілювати в життя, ще планую зайнятися й програмою з екології. Сьогодні все це видається актуальнішим, потрібнішим мені, насамперед, як громадянинові.
— Отже, зі спортом поки що не прощаєтеся?
— Із професіональною кар’єрою — так. А от зі спортом у цілому — ні. Цього сезону біатлонні траси мене ще побачать.
 
Фото Федерації біатлону України.