Скарга федерації

Англійська футбольна асоціація (FA) готує офіційну письмову скаргу на телеканал ВВС, який напередодні старту чемпіонату Європи з футболу 2012 року розпочав кампанію, направлену на дискримінацію країн—господарок турніру.
У травні в програмі ВВС Panorama продемонстрували фільм, в якому йшлося про проблеми расизму та футбольного хуліганства на стадіонах України та Польщі. А колишній гравець англійської збірної Сол Кемпбелл радив землякам уникнути поїздок до двох східноєвропейських країн.
Зрештою англійські фани, котрі прибули підтримати свою національну команду до Києва та Донецька, на 100 відсотків переконалися у неправдивості матеріалів телевізійників, інформує британське видання Daіly Maіl.
Як вже повідомляв «Голос України», напередодні матчу третього туру у квартеті D Україна—Англія прихильники команди Роя Годжсон провели в Донецьку акцію протесту, під час якої висміяли висловлювання Сола Кемпбелла. Головною фішкою акції став марш із труною, на якій було написано «Кемпбелл, ти не правий!».
Уболівальники з Англії неодноразово зазначали, що жодного разу не стикалися з проблемами, на яких наголошували у фільмі ВВС. Тому керівництво FA переконане, що своїми непрофесіональними діями англійські телевізійники позбавили національну команду підтримки значної частини вболівальників на матчах Євро-2012 в Україні.
Вибачення і відставка
В процесі таких великих міжнародних змагань відбуваються лункі події, зокрема й відставки тренерів, чиновників. Ми вже повідомляли про рішення піти з посад наставників польської, російської збірних. А оце надійшла інформація, що президент РФС Сергій Фурсенко попередив президента своєї країни, що йде у відставку, вибачившись за виступ збірної Росії на чемпіонаті Європи.
«На жаль, російська збірна закінчила свої виступи на Євро-2012. Дуже шкода, бо команда була сильна, непогано попрацював головний тренер Дік Адвокат. Я б хотів вибачитися перед уболівальниками за такий результат. Я прийняв для себе важке рішення — залишити посаду президента Російського футбольного союзу», — цитує Фурсенка РІА «Новости».
Усім дісталося на горіхи
Колишній головний тренер збірної Франції Раймон Доменек розкритикував провідних гравців «триколірних», які виступали на єврочемпіонаті. На його думку, у збірній кожен думав тільки про власну вигоду, а не про результати команди.
«Це покоління французьких футболістів сповна продемонструвало всі свої мінуси. Насамперед — невміння розгледіти когось далі свого носа. Найяскравішим символом цього став Самір Насрі. А Франк Рібері тільки і думав про те, щоб відновити свій імідж. У цій команді Карім Бензема був одинаком, він хотів стати рятівником, але то була нездійсненна місія для нього. Ми повинні змінити систему спортивної освіти і поставити в центр тренувального процесу колектив», — сказав Доменек.
Перекупники поки затаїлися
Квитків на фінал Євро-2012, який відбудеться в Києві 1 липня, немає. Про це повідомив директор турніру Маркіян Лубківський. «Якщо невелика кількість квитків на півфінал Іспанія—Португалія в Донецьку (відбудеться сьогодні) у продаж надходила, то на фінал їх давно вже немає. Ви самі розумієте, що це особлива подія».
Перекупників у Києві поки небагато. За деякими даними, вони пропонують квиток на фінал номіналом у 200 євро за 600.
Фото з сайту УЄФА.
Англійським фанам в Україні було комфортно.