У  Львові закінчився суд над колишнім заступником начальника Львівської митниці Клавдією Кутикіною. 
За хабар у 10 тисяч доларів чиновниці дали до п’яти років позбавлення волі умовно, з відтермінуванням вироку на три роки.
Звинувачення у зловживанні владою не знайшли підтвердження у судовому засіданні, тому за статтею 364 ч.3 КК України Клавдію Кутикіну виправдали. Засуджену в залі суду  звільнили під підписку про невиїзд.
Заступник начальника Львівської митниці вимагала і отримала хабара за заниження митної вартості імпортованого товару і за пришвидшення оформлення вантажу, що ввозився в Україну.
Вся країна бачила кадри, як працівники митниці заходили до кабінету Кутикіної й залишали папірці, схожі на долари. Більшість ЗМІ написали про блискучу операцію СБУ. Який кінцевий підсумок? Клавдію Кутикіну звільняють у залі суду.
Тим часом прокуратура готує апеляцію, а управління СБУ у Львівській області, яке кілька тижнів вело відеозйомку в кабінеті Кутикіної й взяло чиновницю на гарячому, від коментарів поки що утримується.
Судові процеси з резонансних справ у Львівській області проходять ледь не за закритими для громадськості дверима.
Богдан КУШНІР.
Львів.
 
Малинівський районний суд під головуванням судді Олега Непоради визнав винними п’ятьох офіцерів міліції в скоєнні злочинів, передбачених частиною 2 ст.127 («Застосування катувань») КК України. Але всіх їх було звільнено від відбування покарання з умовою, що протягом трьох років не вчинятимуть нових злочинів.
Суд урахував щире розкаяння міліціонерів, їх позитивні характеристики за місцем проживання і роботи й навіть наявність заохочень.
Прокуратура Одеської області винесла апеляційну скаргу на рішення Малинівського районного суду міста Одеси. Нагадаємо, що п’ятеро засуджених з особливою винахідливістю вибивали зізнання: били затриманих ногами, кийками, надягали їм на голову целофановий пакет, катували струмом.
В’ячеслав ВОРОНКОВ.
Одеса.
 
Депутати Краснолуцької міськради вимагають переглянути вирок екс-міліціонерові, який по-звірячому вбив свою дружину, але його засудили за це лише на 15 місяців. У той час, як сесія розглядала це питання, до стін міськвиконкому на підтримку  родини загиблої прийшло понад 1000 осіб. За два дні громадські організації міста зібрали понад три тисячі підписів під вимогою дати вбивці найвищу міру покарання. Таке рішення мав намір прийняти й Краснолуцький міський суд, однак за рішенням Луганського апеляційного суду справу несподівано передали до сусідніх Ровеньків. Там і винесли вирок, який, по суті, виправдав злочинця. Громадськість була шокована.
Алла АНТІПОВА.
Луганська область.