Національний музей народної архітектури та побуту України в Пирогові у наступні суботу та неділю проводитиме «Свято українських страв». На «Співочому полі» музею обіцяють понад десяток видів борщу, ще більше вареників, із різноманітною начинкою, млинці, гречаники — «кобещаники», деруни з грибами, сиром, м’ясом, різні види печені, картоплю, фаршировану м’ясом тощо. Також відвідувачів навчатимуть технології приготування забутих страв, напоїв, наливок, можна буде записати втрачені рецепти. Супроводжуватимуть свято аматорські фольклорні колективи України, а живописці експонуватимуть свої роботи.
Київ
30
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Рюей-Мальмезон та Чернівці відтепер міста-побратими 89
-
2Чернівецький міський голова Роман Клічук привітав спортсменів, які прославляють місто 87
-
3День відповідальності людини 77
-
4Іванна КЛИМПУШ-ЦИНЦАДЗЕ: Гаряча війна йде на теренах України, але гібридна війна вже йде на теренах усієї Європи 71
-
5Українські аграрії намолотили 57,2 млн тонн зернових та олійних культур, — Комітет з питань аграрної та земельної політики 69