Сільгосппідприємства Дніпропетровщини отримають 1,5 млн. грн. за пересів майже 10 000 га озимих культур, що постраждали внаслідок складних погодних умов. Про це повідомив в. о. начальника головного управління агропромислового розвитку Вадим Удовицький.

— В усіх районах Дніпропетровщини, а особливо в Нікопольському, Магдалинівському, Павлоградському через посуху, відсутність опадів та низькі температури загинуло близько 37 відсотків посівів озимих культур. Нині всі ці площі пересіяно, — сказав в. о. начальника головного управління агропромислового розвитку Вадим Удовицький.

У 2011 році фермери Дніпропетровщини отримали 82 млн. грн. фінансової допомоги держави. Зокрема, за програмою здешевлення кредитів сільгосппідприємствам було виплачено 46 млн. грн., за програмою будівництва тваринницьких комплексів — 30 млн. грн., за програмою розвитку тваринництва — 6 млн. грн.

У 2012 році, крім державної допомоги в 1,5 млн. грн., з метою забезпечення стабільних цін на хліб також створено регіональний запас зерна. Для цього в обласному бюджеті на його закупівлю виділено 10 млн. грн.