В Житомирській облдержадміністрації відбулася презентація історичного альманаху «Вони вижили в пеклі. Житомирщина». 
У цьому виданні вміщено 61 спогад жителів області — колишніх остарбайтерів. Підготовкою проекту протягом року займалася громадська організація «Спільна справа» разом з волонтерами — студентами Інституту філології та журналістики Житомирського державного університету імені Івана Франка. Видано книгу за фінансової підтримки міжнародної громадської організації «Міжнародний благодійний фонд «Взаєморозуміння і толерантність».
Заступник начальника головного управління інформації та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Сластухіна наголосила на тому, що такі видання дають змогу молоді отримати достовірну інформацію про минувшину. У презентації взяв участь один зі співавторів альманаху — колишній остарбайтер полковник запасу Володимир Семеназ. На його долю випало пережити рабство, концтабір «Аушвіц» і брати участь в останніх воєнних операціях на території Німеччини.
Виданням альманаху проект не закінчується: журналіст і краєзнавець з райцентру Брусилів Василь Ткаченко написав документальну повість «Під знаком ОST», яку заплановано видати до 75-річчя заснування Житомирської області, що відзначатиметься у вересні.