Побоюючись стрибка цін на збіжжя внаслідок поганого врожаю, комерсанти зусюди вже їдуть на Херсонщину, намагаючись щонайшвидше укласти угоди про закупівлю зерна, доки воно не почало дорожчати. Бізнесмени готові платити готівкою, аби лишень випередити конкурентів, та замість прибутку у таких «рейдах» можна й головою накласти.
Так, директор однієї з одеських фірм відрядив до села Чкалове Великоолександрівського району Херсонщини двох своїх співробітників для закупівлі пшениці. Для розрахунків з постачальниками одесити мали у багажнику свого «Мерседеса» 700 тисяч гривень готівкою, і ці гроші спокусили 28-річного мешканця селища Велика Олександрівка, котрий виступав посередником у перемовинах одеситів з аграріями. Знаючи, що у представників ТзОВ буде з собою велика сума, молодий безробітний застрелив їх з обрізу мисливської рушниці 12 калібру, «Мерседес» відігнав та заховав у лісосмузі неподалік села Мала Олександрівка, а гроші, за версією слідства, привласнив.
Отримавши заяву директора фірми про зникнення безвісти своїх працівників, міліція Херсонщини організувала прочісування району, в якому брали участь понад 150 правоохоронців. Вони і машину з тілами в салоні знайшли, і посередника затримали. Алібі він не має. Затриманий (днями районний суд санкціонував його арешт) видав закопаний під кущем на присадибній ділянці ключ від «Мерседеса». І визнав, що був з одеситами у день загибелі, однак підозру у подвійному убивстві відкидає, розповіли нашому кореспонденту у Великоолександрівському міжрайвідділі внутрішніх справ. Грошей та знаряддя злочину поки що теж не знайдено.
Вл. інф.