У дні, коли в країні вирує футбольне свято, у Донецьку, одному з міст України, що приймає ігри чемпіонату Євро-2012, вийшла з друку збірка гумористичних малюнків на цю тему.
Зініціював її карикатурист Микола Капуста, який увійшов до сотні «Друзів УЄФА Євро-2012», а до того ж давній друг і співавтор «Голосу України». Як водиться, у футбол грають дві команди, то й тут, у збірці є ще один автор, давній колега Миколи — відомий на Донеччині карикатурист Віктор Савілов. А ще Віктор пишається тим, що він — автор попередньої емблеми «Шахтаря», з якою команда грала не один десяток років.
У кожного автора-капітана по 50 гравців-малюнків, і книжечка зверстана так, що має обкладинки з обох боків — «Посмішка в дев’ятку» Миколи Капусти та «Улетный футбол» Віктора Савілова. І обидва художники щиро дякують Донецькому міському голові Олександру Лук’янченку та його команді за результативний пас для виходу цієї збірки у фінал.
А для зручності іноземних фанів, яким дістанеться цей веселий сувенір, всі тексти перекладено англійською.
До речі, малюнки Капусти про футбол можна побачити цими днями на виставках — у Донецькому обласному краєзнавчому музеї, де влаштовано солідну експозицію до спортивного свята і де нашому землякові відведено цілий стенд, а також у Будинку художника на обласній художній виставці, присвяченій чемпіонату.
Тож вболівайте з посмішкою.
Вл. інф.