У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулося відкриття Інформаційного центру Євросоюзу. З нагоди урочистостей на Івано-Франківщину завітав голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, який підписав угоду про співпрацю з ректором вишу Ігорем Цепендою. 

Центр працюватиме на базі Інституту історії, політології та міжнародних відносин. За словами Яна Томбінського, його відкриття є черговою подією на шляху зближення України та Європейського Союзу: «Вельми приємно, що в Івано-Франківську з’явився цей центр. Основне його завдання — це надання інформації про ЄС та відкриття нових можливостей для молодих людей». Та водночас підкреслив, що результативність його роботи залежатиме від прикарпатців — «ваших зусиль, прагнень та переконань».

За умовами підписаного документа, Європейський Союз буде забезпечувати просвітницьку структуру необхідними матеріалами західних інституцій. Зокрема, своїми напрацюваннями ділитиметься і служба офіційних публікацій ЄС в Люксембурзі. Така співпраця, на переконання Ігора Цепенди, сприятиме інформуванню громадськості про програми та діяльність ЄС, допомагатиме у підготовці наукових та дослідницьких робіт з питань європейської інтеграції, а також створюватиме сприятливі умови для налагодження ще тіснішої співпраці між Прикарпаттям та країнами євроспільноти.

Під час візиту Ян Томбінський поклав квіти до пам’ятника героя Небесної Сотні Романа Гурика, оглянув фотографічно-історичну виставку «Холодна війна. Коротка історія розділеного світу» та прочитав студентам і викладачам університету лекцію «Сучасний стан відносин між Європейським Союзом та Україною, перспективи подальшої співпраці в рамках реалізації Угоди про асоціацію».

Слід зазначити, що в Україні відкрито вже 19 аналогічних Інформаційних центрів ЄС.

Івано-Франківська область.