Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії передачі представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні броньованих автомобілів «КрАЗ Кугуар» (на знімку). Глава держави вручив ключі від автомобілів голові Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрулу Апакану.

«Жоден із цих автомобілів не був переданий місії ОБСЄ за рахунок Збройних Сил. Ці автомобілі заздалегідь замовлені Прикордонними військами, Національною Гвардією і планувалися до експлуатації за межами АТО. Але нині немає більш важливого завдання, ніж забезпечення миру, і наша співпраця з ОБСЄ вкрай важлива», — цитує слова Президента його прес-служба.
Як зауважив глава держави, місія ОБСЄ відіграє важливу роль у забезпеченні миру в Україні. Він нагадав, що інформація саме цієї організації використовувалась під час розгляду питання про ситуацію в Україні на позачерговому засіданні Радбезу ООН.
«Я покладаю надію, що місія ОБСЄ зможе відновити виконання Мінських домовленостей, які сьогодні дуже важливі», — сказав Петро Порошенко, висловивши впевненість, що кількість інспекторів ОБСЄ і далі зростатиме.
Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан зазначив, що організація підтримує Мирний план Президента та підтверджує дотримання Україною Мінських домовленостей.
 
До речі
 
Українське військо здатне й готове захистити кордони нашої держави, заявив Президент України Петро Порошенко на нараді з керівниками силових відомств.
«Жодних підстав для того, щоб піддаватися паніці, немає. Нами розроблені й за останні два місяці втілені в життя серйозні кроки з підготовки наших Збройних Сил, інших підрозділів для захисту України», — сказав глава держави.
«Якщо події почнуть розгортатися всупереч Мирному плану, то українські Збройні Сили сьогодні готові й здатні дати відсіч», — заявив П. Порошенко, підкресливши, що Україна завжди обстоювала позицію мирного врегулювання ситуації на Донбасі та доклала максимум зусиль для того, щоб не допустити ескалації.