Успішно для підприємця завершилася зустріч голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди, керівників наглядової ради ПрАТ «Єврокар» з головним податківцем регіону Василем Іванчом і прокурором області Анатолієм Петрунею. Представники заводу повідомили, що їм «нарешті увімкнули зелене світло».
Раніше автомобільну фірму звинувачували у несплаті коштів до бюджету і намагалися притягнути до судової відповідальності. Очільники «Єврокара» навіть висловлювалися про можливе згортання виробництва машин марок «Шкода» і «Фольксваген». Тут доречно нагадати, що на початку червня в облдержадміністрації відбулася нарада, на якій розглядалася конструктивність співпраці бізнесу, правоохоронців та контролюючих органів. На ній генеральний директор ПрАТ «Єврокар» Олексій Ягічев поскаржився на надмірну кількість перевірок з боку податківців, зазначивши: це дратує бізнес і значно ускладнює роботу (про що повідомляв «Голос України» у номері за 9 червня). Діалог вдалося налагодити лише тепер. Від заснування у 2001 році підприємство навіть у часи кризи продовжувало розширення виробничих потужностей. Нещодавно тут відкрили лакофарбовий цех і розпочали новий етап у реалізації інвестпроекту загальною вартістю 250 мільйонів доларів. А торік у листопаді було здійснено запуск цеху із зварювального виробництва, зробленого відповідно до західноєвропейських стандартів. Завдяки цьому в області стали виготовляти кузови автомобілів.
— Запуск зварювального та лакофарбового виробництв дозволить заводу вийти на повномасштабне промислове складання автівок відповідно до європейських стандартів Volkswagen Group, — підкреслив Олексій Ягічев. — Потенційна потужність цехів дозволяє виробляти до 100 тисяч одиниць продукції за рік, що виводить нас у безперечні лідери галузі.
Тож цілком можливо, що перешкоди на шляху ведення бізнесу — звичайна заздрість конкурентів.