Днями правоохоронцями Львівської області порушено кримінальну справу за незаконне використання знака «EURO-2012».
Як з’ясувалося, приватний підприємець, використовуючи високотехнологічне обладнання та комп’ютерну техніку зі спеціальним програмним забезпеченням, організував незаконне виготовлення футболок з символікою чемпіонату загальною вартістю 37 тис. гривень.
Це не поодинокий приклад вилучення «євроконтрафакту» упродовж червня цього року. Так, у Луганську в перші дні Чемпіонату Європи з футболу працівники міліції виявили п’ять фактів поширення неякісної продукції з незаконно нанесеною символікою. На центральному ринку обласного центру продавали повний асортимент: футболки, кепки, значки, магнітики... На Тернопільщині оперативники закрили підпільний цех, де виробляли м’які декоративні подушки, автомобільні підголівники з торговим знаком «EURO».
— Ми відстежуємо та припиняємо факти незаконного використання знаків для товарів і послуг УЄФА, — коментує заступник начальника Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Станіслав Рогозін. — Протягом минулого та поточного років працівниками служби задокументовано понад 40 таких випадків. Порушників притягнуто до адміністративної або кримінальної відповідальності. Наприклад, днями в Харкові наші працівники вилучили 26 одиниць обладнання, більш як 1000 футболок з незаконно нанесеними логотипами. Ця продукція реалізовувалась оптовим покупцям та через мережу Інтернет. На Львівщині до трьох років позбавлення волі з відстрочкою покарання засуджено горе-підприємця. У цього громадянина, який «заснував» підпільний цех з виробництва фальсифікованого спортивного одягу, використовуючи знаки для товарів і послуг УЄФА та його комерційних партнерів, було вилучено товару та обладнання на суму близько 200 тисяч гривень... За рішенням суду незаконно виготовлена продукція та знаряддя, матеріали, які використовувалися для виготовлення «спортивного» контрафакту, знищено.
Як запевнив полковник міліції С. Рогозін, робота з викриття різноманітного «піратського бізнесу» триватиме і після футбольного свята.
Фото автора.
Товар із символікою вилучено у піратів.
Заступник начальника Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Станіслав Рогозін.