Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не виключає винесення питання про статус російської мови як другої державної на референдум. Про це він заявив під час брифінгу у Верховній Раді.
Крім того, парламентарій припускає можливу радикалізацію підходу до вирішення мовного питання та винесення його на розгляд Конституційної Асамблеї. Коментуючи заяву народного депутата Вадима Колесніченка про те, що в рамках роботи Конституційної Асамблеї Партія регіонів наполягатиме на наданні російській мові статусу другої державної, О. Єфремов зазначив: «Нічого нового в цій заяві немає, це прописано документально і всім відомо. Це наша партійна програма. Якщо проект закону про основи мовної політики буде ухвалений, і люди відчують, що проблем із самореалізацією у них немає, то будуть абсолютно інші підходи».
Відповідаючи на запитання, чи готові регіонали наслідувати приклад опозиції і також перейти до персонального голосування, О. Єфремов сказав: «За словами опозиціонерів, тих, хто не голосуватиме персонально, вони притягуватимуть до кримінальної відповідальності. Я пропоную їм зробити перший практичний крок. При голосуванні за законопроект щодо депутатської недоторканності народного депутата Арсенія Яценюка (Фронт змін) не було в залі, а його карткою проголосували. Нехай вони подадуть у відповідний суд і приймуть рішення стосовно одного зі своїх лідерів».