Підпали двох православних храмів і синагоги в Миколаєві скоїли неповнолітні студенти — нібито, з релігійних міркувань. Хлопці називають себе... адептами вірувань прадавніх вікінгів, але сильно плутаються в міфології.

Як повідомив начальник Миколаївського міського відділення міліції Валерій Коба, два 17-річні студенти місцевих ВНЗ залучили до своїх «забав» 

15-річного першокурсника ПТУ, їх було затримано на гарячому — під час підпалу сітілайта в центрі міста. «Вікінги» були обряджені в шапко-маски, а в їхніх рюкзаках виявилися пляшки з «коктейлем Молотова». Під час затримання вони чинили скажений опір міліції.

Як з’ясувалося згодом, приятелі вважали себе послідовниками релігії вікінгів і шляхом нічних підпалів боролися з чужими для них культами. Двоє старших членів групи брали участь у всіх підпалах, а молодший уперше вийшов «на діло» і повинен був кинути «коктейль Молотова».

Кримінальна відповідальність за подібні діяння наступає з 14 років. Тож усіх трьох неповнолітніх вандалів буде покарано.

Миколаїв.