Як повідомив «Голосу України» начальник Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Закарпатській області Андрій Погорєлов, у вівторок увечері (через високу температуру повітря роботи розпочинають, коли спека спадає) продовжено затарення і вивезення непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин з території області. За даними райдержадміністрацій, пестициди залишилися у Тячівському, Хустському та Мукачівському районах — усього 109,5 тонни. В середу на території ВАТ «Агрокомплекс», що в селищі Солотвине, перезатарено 27,5 тонни цієї шкідливої речовини.
Бригада фахівців ТОВ «С. І. Груп Консорт ЛТД» завантажила 320 бочок, ще залишилося приблизно на 80 бочок. У четвер також затарювали непридатні хімікати на ВАТ «Райагротехсервіс», що в селі Тересва, де тимчасово зберігалися 19,5 тонни.
Наступний етап — очищення від хімікатів територій у Хустському та Мукачівському районах. Фінансування здійснює Міністерство екології та природних ресурсів України за кошти державного фонду охорони навколишнього природного середовища.