Нещодавно народні депутати від Партії регіонів Василь Грицак і Валерій Коновалюк зареєстрували в парламенті проект закону «Про Державну службу правопорядку». Про це під час брифінгу повідомили самі автори документа.
Що стосується назви проекту, то, за словами В. Грицака, враховуючи специфіку нашої країни, кращої назви, яка кореспондується з європейськими стандартами, бути не може.
У законопроекті чітко розписано повноваження служби, призначення та звільнення керівництва, соціальний захист, права та обов’язки військовослужбовця. «Я думаю, що цей законопроект підтримає парламент, адже під час написання його ми базувалися на досвіді, професіоналізмі наших консультантів», — зазначив він.
В. Коновалюк переконаний, що, крім законопроекту «Про Державну службу правопорядку», буде прийнято і проект закону «Про поліцію».
«Для нас важливо, щоб правоохоронна система відповідала європейським стандартам. Я сподіваюся, що змішану модель правопорядку, де поєднуватимуться поліцейські і військові функції, яка існує в деяких європейських країнах, реалізуємо в Україні. Адже ми хочемо, щоб весь наявний негатив у системі внутрішніх справ залишився в минулому і було визначено нові правові рамки формування структури та повноважень органів правопорядку», — підкреслив народний обранець.