Партія регіонів наполягатиме на конституційному закріпленні статусу двох офіційних мов — української та російської. Про це під час брифінгу заявив народний депутат Вадим Колесніченко (ПР).
«Під час роботи Конституційної асамблеї ми домагатимемося, щоб в новий Основний Закон внесли формулювання: «В Україні діє дві мови — російська та українська». Таким чином, назавжди поставимо крапку в питаннях протистояння. Наша країна — багатонаціональна держава, в якій будуть захищені права кожного», — зазначив парламентарій.
Також він розповів, що авторів законопроекту про засади державної мовної політики не запросили на комітетські слухання, присвячені розгляду цього документа у другому читанні. «Ніхто не повідомив, що засідання Комітету з питань культури і духовності переноситься на інший час. Народні депутати, які мали стосунок до законопроекту, цього також не знали. Це така практика роботи профільного комітету», — наголосив Колесніченко.
Водночас він зазначив, що за два дні до проведення слухань комітет уже розповсюдив прес-реліз, в  якому стверджувалося: законопроект про засади державної мовної політики є антиконституційним та антидержавним. Виникає запитання: навіщо проводити комітетські слухання, якщо вже винесено вердикт?