У Польщі активна фаза Євро-2012 закінчилась для міста Познань. Мешканці міста вже із сумом проводили закордонних уболівальників, а організатори підбили перші підсумки 11 днів футбольного свята, підготовка до якого обійшлася Познані у 20 мільйонів злотих (майже 50 млн. грн.).
Від початку чемпіонату до столиці Великопольщі приїхало понад 125 тисяч туристів-уболівальників із закордону. Найчисельнішою групою серед них були ірландці (70 тисяч), яких у місті та в усій Польщі згадуватимуть із особливою симпатією. Адже фанати збірної Ірландії за ці дні не тільки потоваришували з гостинними поляками, а й навіть навчилися головної співанки місцевих уболівальників і з непідробною щирістю співали «Польща — біло-червоні!». Поляки також не залишились у боргу. По-справжньому зворушливими були проводи, які влаштували ірландцям познаняни: поляки співали ірландських пісень, зокрема «You’ll never beat the Іrіs», a на завершення повітря стрясонуло громоголосе «Дякуємо!».
Вболівальники із «Зеленого острова» (так найчастіше у Польщі називають Ірландію. — Авт.), з якими кореспондентові «Голосу України» вдалось порозмовляти, наголошували, що «Познань — гарне місто, до якого вони планують повертатись!».
 
Познань.