Поєдинок проти англійців, швидше за все, був останнім у складі збірної України її капітана Андрія Шевченка (на знімку). Офіційної заяви він ще не зробив. Але останнім часом Андрій не раз казав про таке рішення. Мовляв, Євро-2012 — кінець його кар’єри у збірній.

На поле «Донбас Арени» Шева вийшов на заміну на 70-й хвилині. І стало сумно, бо доводиться прощатися з яскравою постаттю у світовому футболі, людиною, котра принесла славу і собі, і Україні. Це лише з часом ми усвідомимо, яку потужну бойову одиницю втрачає наша збірна. Такі яскраві таланти, як Шевченко, народжуються не кожного року.
Дебют Андрія у національній команді відбувся 1995 року у відбірному матчі Євро-1996 проти Хорватії. У синьо-жовтій формі Шевченко зіграв 112 матчів, забив 48 м’ячів. Два останні голи він провів 11 червня на Євро-2012 у поєдинку зі Швецією на НСК «Олімпійський» у рідному Києві.
У мікс-зоні «Донбас Арени» Андрій ще раз сказав журналістам, серед яких був кореспондент «Голосу України», що йому та всім гравцям нашої команди хотілося подарувати і собі, і всій Україні вихід з групи і кожний у міру своїх можливостей намагався зробити неможливе.
— Мені приємно, що скандували «Шева». Це ситуація, в якій будь-хто з футболістів хотів би опинитися хоч раз в житті. Я віддавав усю енергію, щоб подарувати людям свято, і завжди повністю віддавався на полі. Тому, думаю, вони бачили мої старання і відзначили їх. Гадаю, настав час поступатися місцем молодим. Футбольна України має славне майбутнє. Дуже добре, що Ярмоленко, Коноплянка, Гармаш, Ракицький, інші хлопці зіграли на такому визначному турнірі, як Євро-2012. Сподіваюся, що вони по-справжньому відчули рівень єврофутболу.
Шевченко висловив надію зіграти ще один матч за збірну України — товариський. І проситиме, щоб організували такий.