Німецький танк з часів війни застряг у одній з водойм Новомосковського району. Цей раритет оцінюється у мільйон євро.

Місцеві підприємці захотіли заробити на ньому. У березні до начальника відділу Новомосковської РДА звернувся один бізнесмен з бажанням орендувати ставок з метою вилучення із нього танку.

Чиновник одразу зметикував і дав зрозуміти, що оренда ставка заборонена законодавством, проте є вихід: можна укласти договір на виконання його фірмою очисних робіт, які б дозволили дістати металобрухт. Крім того, він пообіцяв підписати зазначений договір у першого заступника РДА. Ця послуга коштувала 50 тис. дол. Гроші спритник отримав 3 квітня, після чого був затриманий правоохоронцями.

Того ж дня у своєму робочому кабінеті був затриманий і голова сільради (на території якої знаходиться ставок), котрий за сприяння у виконанні робіт з вилучення металобрухту одержав хабар у розмірі 5 тис. дол. 

Наразі обидва обвинувачені перебувають у слідчому ізоляторі. За скоєні злочини начальнику відділу РДА загрожує до дванадцяти, а голові сільради — до десяти років позбавлення волі.

До речі, коли ми попросили прокоментувати подію заступника голови Новомосковської райдержадміністрації Андрія Тарана, він сказав, що тепер до танка ніхто не підійде, хай гниє собі у ставку...