У медіацентрі «Дніпро Пост» відбулася прес-конференція, в якій взяла участь Ірина Мороз, хазяйка морської свинки, що вгадує результати майбутніх футбольних матчів.
— Моя дочка Аня уважно стежить за Чемпіонатом Європи з футболу. Оскільки в засобах масової інформації багато говорять про пророцтва результатів спортивних змагань, зроблених восьминогом та іншими тваринами, ми теж вирішили спробувати й залучили до цього нашу морську свинку Жорика, — розповіла Ірина.
Свинці відразу організували публічний дебют.
— У ранковому шоу 34 телеканала «Розбудильник» ми вирішили запропонувати Жорику вгадувати результати матчів у прямому ефірі. Він відгадав п’ять результатів матчів із восьми: Україна—Швеція, Данія—Португалія, Нідерланди—Німеччина, Швеція—Англія, Чехія—Польща, — розповів автор і ведучий цього шоу Валентин Міхненко.
Визначається результат дуже просто: все залежить від того, до морквини з яким написом підійде Жорик. Наразі відомі три тварини-пророки: російський кіт Жора правильно передбачив 10 результатів матчів із 16, тхір Фред із Харкова вгадав 8 правильних результатів 16 матчів, київський кнур Фунтик відгадав результати 6 матчів із 16.
До речі, цього разу Жорик напророчив перемогу збірній України.
 
Дніпропетровськ.