У селищі Троїцьке (Луганська область) на місцевому молокозаводі використовують спосіб зберігання молока без застосування штучних добавок і консервантів. Принцип простий. За допомогою спеціальної техніки молоко, яке надійшло у виробництво, розігрівають до 135 градусів, після чого протягом двох секунд охолоджують до температури 35 градусів. Фахівці стверджують, що це не порушує властивостей молочного продукту і дозволяє зберігати його до 90 днів і довше.
Популярне за тиждень
-
1Сьогодні Українському радіо виповнюється 100 років 115
-
2Удосконалення законодавства про індустріальні парки — один із добрих прикладів системної роботи Комітету з питань економічного розвитку 96
-
3Законопроєкт, яким вносяться зміни до Закону «Про лобіювання», рекомендовано прийняти за основу 68
-
4Дмитро Кисилевський: Що більше в нас потужних заводів, то стійкішою є держава 66
-
5Аграрії півдня утворили найбільшу організацію водокористувачів 65