У селищі Троїцьке (Луганська область) на місцевому молокозаводі використовують спосіб зберігання молока без застосування штучних добавок і консервантів. Принцип простий. За допомогою спеціальної техніки молоко, яке надійшло у виробництво, розігрівають до 135 градусів, після чого протягом двох секунд охолоджують до температури 35 градусів. Фахівці стверджують, що це не порушує властивостей молочного продукту і дозволяє зберігати його до 90 днів і довше.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
18 січня Україна відзначає 90-ту річницю з дня народження Василя Симоненка 56
-
2Мешканці громад тепер можуть впливати на перерозподіл місцевих бюджетів, а депутати зобовʼязані звітувати перед ними 54
-
3Україна наростила молочний експорт в 2024 році 49
-
4Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про результати пленарного засідання 8 січня 2025 року 49
-
5Розпочався прийом заявок на насіння та добрива від програми USAID «Врожай» для весняної посівної 47