У селищі Троїцьке (Луганська область) на місцевому молокозаводі використовують спосіб зберігання молока без застосування штучних добавок і консервантів. Принцип простий. За допомогою спеціальної техніки молоко, яке надійшло у виробництво, розігрівають до 135 градусів, після чого протягом двох секунд охолоджують до температури 35 градусів. Фахівці стверджують, що це не порушує властивостей молочного продукту і дозволяє зберігати його до 90 днів і довше.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Жителі Херсонщини отримують офтальмологічну допомогу від мобільної команди лікарів 343
-
2На Житомирщині відбувся Форум «Лісові ресурси: сучасні виклики та перспективи» 97
-
3Верховна Рада України ухвалила закон щодо єдиних підходів в оплаті праці державних службовців 69
-
4Руслан Стефанчук повідомив про підсумки пленарного засідання Верховної Ради України 12 березня 56
-
5Єгор Чернєв: Домовленість про тридцятиденне припинення вогню може стати першим кроком до сталого миру 54