Петриківка — візитна картка Дніпропетровщини — має всі шанси отримати статус всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Такого висновку дійшли учасники робочої зустрічі голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода з начальником відділу Міністерства закордонних справ — відповідальним секретарем Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Роксоланою Іванченко.
Перші вироби з цим унікальним орнаментом датуються ХVІІІ століттям. У цьому пані Іванченко мала змогу переконатися на власні очі під час робочої поїздки до Петриківки. Вона побувала на уроці малювання в місцевому садочку «Сонечко» та районному центрі народного мистецтва «Петриківка», де розвивають свої таланти юні жителі селища, а також ознайомилася з експозицією районного етнографічного музею.
Було вирішено, що у квітні наступного року у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі відбудеться масштабна виставка петриківського мистецтва — від перших відомих зразків до наших днів. Можливо, її покажуть і в інших країнах, котрі входять до комітету ЮНЕСКО з нематеріальної культурної спадщини.
А днями стало відомо, що четверо майстринь народного мистецтва із Дніпропетровської області отримали Президентську стипендію. Це Світлана Біленко та Наталя Бородіна-Рудовол (Петриківка), Наталя Ніколенко (майстер художнього розпису, Дніпропетровськ) та Анастасія Справедлива (майстер художньої вишивки, Новомосковський район області).